DOLGOZZ OTTHON

MUNKA AZ INTERNETEN KERESZTÜL!
Folyékony propolisz lágyzselatin kapszula 250mg/240db
A propolisz antioxidáns hatásának köszönhetően elősegítheti a sejtek védelmét a szabadgyökök okozta egyes károsító hatásokkal szemben.
Az étrend-kiegészítő fogyasztása nem helyettesítheti a kiegyensúlyozott , változatos  étrendet és az egészséges életmódot!
A napi mennyiséget ne lépje túl!

Figyelmeztetés: a propolisz fogyasztása méhészeti termékekre, virágporra allergiás személyek, valamint vesebetegek számára nem javasolt! Ne szedje a készítményt ha az összetevők bármelyikére érzékeny vagy allergiás!

Propoliszt tartalmazó lágyzselatin étrend-kiegészítő kapszula

Hatóanyagok:

1db kapszulában propolis 250 mg, ebből polifenol 37 mg
2db kapszulában propolis 500 mg, ebből polifenol 74 mg
3db kapszulában propolis 750 mg, ebből polifenol 111 mg

Összetevők: propolisz, szója, olaj, zselatin, nedvesítőszer (glicerin)
Nettó tömeg: 156g/240db kapszula
Minőségét megőrzi: lásd a flakon alján, a jelzett hónap végéig
Alkalmazási javaslat: naponta 3x1 kapszulát bő folyadékkal nyeljük le, étkezések között!
Tárolás: A készítményt tartsa gyermekektől elzárva, száraz, hűvös, sötét helyen! A termék kupakját mindig gondosan zárja vissza!


https://www.bediamonds.hu/bnmarika1214/Propolisz


Ógörög eredetű szó, pro-polisz, jelentése a város előtt. Annyit tesz a város védelme, védelmezője. E város pedig nem más, mint a méhek városa, a méhkas. Ezt védelmezi a betolakodókkal szemben egy különleges elixír, a propolisz.
A méhek kaptárjuk kijárónyílásában torlaszt emelnek propoliszból, szűkítik a bejáratot, hogy az ellenség nehezebben hatolhasson be. A kaptárban a propolisszal, mint vékony lakkal bevonják az összes „berendezésüket” a kaptár falát, a kereteket, a lépeket. Így konzerválják, erősítik és bélelik ki a méhsejteket, s hozzák létre ezáltal a természetben található egyik legsterilebb környezetet. A méhcsaládban számtalan méhecske él együtt. Nincs a világon még egy ilyen nagy állattenyészet, ahol ennyien élnek együtt, mint egy méhkaptárban, mégis ritkák a járványok, mert a propolisz megvédi őket a káros mikroorganizmusoktól.


Magyarul MÉHSZUROK-nak nevezzük.
A méhszurok vagy propolisz sárgás, vörösesbarna színű, gyantás, ragacsos anyag melyet a méhek a növények mézgás anyagából, fák rügyeinek ragadós váladékából, fiatal ágairól, levélnyeleiből gyűjtenek be. Átalakítják és ezután a kaptárak tömítésére, védelmére, a betolakodó baktériumok és egyéb kórokozók ellen, fertőtlenítésre használják.
Tehát a méhek a propoliszt fertőtlenítő-tartósító- és építőanyagként hasznosítják.


A PROPOLISZ TÖRTÉNETE


A propolisz gyógyhatását az emberiség a legrégibb idők óta ismeri. Évszázadokon keresztül használták, hogy segítségével különféle betegségeket győzzenek le. Érdekes adat, hogy térben és időben egyaránt egymástól nagyon távoli népek ugyanúgy ismerték a propolisz jótékony hatását. Talán ez az oka, hogy ez a csodaszer a mai napig fontos szerepet játszik a gyógyászatban, s manapság a tudomány is egyre nagyobb figyelmet fordít rá. Következzen most egy rövid történeti áttekintés:


Ó K O R


Az első feljegyzések az ókori Egyiptomból származnak, ahol a gyógyító papok a gennyes sebeket kezelték propolisszal. Fontos szerepe volt a fáraók mumifikálásánál is. Arisztotelész a „fák könnyének” nevezte s használta a gyógyászatban, különösen bőrproblémákra, sebekre. A római katonák egy bizonyos mennyiséget kaptak, és állandóan maguknál tartották harci sebeik fertőtlenítésére. Gyógyító hatása miatt igen nagy tiszteletnek örvendett. A híres természettudós, PLINIUS sokat és részletesen írt a propoliszról. Felismerte, hogy a sebgyógyítás mellett kenőcsként kitűnően csökkenti a fájdalmat is. GALENUS Kr. e. 200 évvel már ajánlotta a propoliszt a sebesült, nyilakkal átlőtt katonák gyógyítására, különböző fertőzések és lázas megbetegedések leküzdésére. DIOSKORIDES görög orvos / i.sz. I. század /, a „De materia medica” „A gyógyító anyagokról” c. tanulmány szerzője a propoliszt így említi:
A propolisz sárga és illatos, puha és ragadós. Kenőcse megszünteti a sömört, gőze jó a köhögés ellen.


K Ö Z É P K O R


A középkorban a propoliszt a csecsemők köldökének gyógyítására használták úgy, hogy propolisz lapocskákat helyeztek rá. A gyerekjátékokat propolisszal kenték be fertőtlenítés végett. Néhány XII. századi orosz dokumentum úgy emlegeti a propoliszt, mint a torokfájás és a lyukas fog
kezelésében nélkülözhetetlen szert. Régen a vásári foghúzók is propoliszt használtak fertőtlenítésre és fájdalomcsillapításra.


A propolisz helyet kapott a népi gyógyászatban, ám konkrét hatásáról sokáig keveset tudtunk. A propolisz gyógyerejében bízó kultúrák féltve őrzött titokként őrizték receptjeiket. A szakembereket viszont az intette óvatosságra, hogy összetétele meglehetősen változékony, és így nehéz objektív, bármikor megismételhető kísérletes kutatásokat folytatni.A propolisz felét a gyanta szolgáltatja, 30%-ban viaszból, 10%-ból illóolajokból, 5%-ban virágporból áll. A maradék 5% aminósavakat, B1, B2, B6, C, és E vitaminokat, ásványi anyagokat (K, Na, Mg, Va, Co, S, Zn, Al, P, Si, N), kalkonokat, terpéneket, enzimeket tartalmaznak. Magas antioxidáns tartalma van: antibiotikumként működő (!), és hámosító hatású flavonoidokat valamint ferulsavat tartalmaz, amely baktériumölő.


Bizonyos mérgeket semlegesít, regenerációs - dermoplasztikus-, bostimuláns hatása van. A kokainnál háromszor, a novokainnál ötször jobb fájdalomcsillapító. Óriási elõnye a gyógyszerekkel szemben az, hogy nem függeszti fel a szervezet természetes védekezõ rendszerét. Aktivizálja a gamma globulint .( Az emberi vér (vérsavó) fehérjéinek egyik, ma már mesterségesen is előállított csoportja, amely a szervezet által termelt, annak védelmét szolgáló ellenanyagok hordozója.) Fontos a vizelethajtó-, epekiválasztást serkentõ-, ösztrogén – és belsõ kiválasztású mirigyekre (csecsemõ-, pajzs-, hasnyál-, mellékvese mirigyek) gyakorolt hatásuk. A hajszálér rendszerre kifejtett hatása miatt a propolisz tinktúra igen eredményesen alkalmazható törés, zúzódás, lábszárfekély, felfekvés okozta sebek kezelésére. Növeli az erek rugalmasságát. Erősíti az érfalakat, alvadás gátló hatással rendelkezik.

Gombaellenes hatása révén jól alkalmazható szájpenész, Candida – gombák okozta fehér hüvelyfolyás ellen, és a hajlatok , kéz, láb, köröm gombásodása estén. Jó nyugtató hatású. Idegesség okozta fejfájás, klimax okozta fejfájás, fülzúgás, egyensúly zavarok , idegkimerülés, álmatlanság esetén is hatásos. Fogfájás, fogínygyulladás, esetén is jó hatású, valamint foggyökér regenerálását segítõ hatása is van. Jótékony hatással van a fogzománcra, megelőzi a fogkő kialakulását. Idõs emberek roborálására alkalmas, különösen olyan esetekben, amikor a szervezet nagyfokú legyengülése áll fenn. Alkohol, nikotin okozta mérgezés esetén méregteleníti a szervezetet.


A propolisz illékony részecskéinek gyógyhatása orvosi szempontból külön kiemelendő. A szájon át bevett, kémiailag előállított tablettával szemben a környezetünkben szétáramló tiszta propolisz illékony részecskéiben sikerült kimutatni számos, biológiai szempontból hasznos alkotóelem jelenlétét. Ez a biológiailag hatékony folyamat és az ezt követő jobb közérzet abból következik, hogy az illékony részecskék hatóanyagainak a felvétele a légutakon és a bőrön keresztül, valamint az orr nyálkahártyáját behálózó szaglóidegeken keresztül történik. A légzésen keresztül a szervezetünkbe jutott illékony részecskék elősegítik a központi idegrendszer egyensúlyi állapotának helyreállítását és a pszichés működés serkentésének folyamatát, ami miatt alkalmazása nagyon hatékony stressz és depressziós állapotokban is.
Növeli a bőr sugártűrő képességét, hámosít, helyi érzéstelenítésre ideális, ezért a propolisz tartalmú krémek a bio - házi patika fontos eszközei lehetnek


Klinikai eredményeket mindenekelőtt a környezeti folyamatokra visszavezethető bántalmakkal szemben érhetünk el, a légzőrendszer megfázása esetén, valamint allergikus és influenza jellegű
tünet-együttesben. Az orrüreggyulladással, torokgyulladással, gyakori hurutos és légcsövi jellegű komplikációkkal, köhögéssel és asztmával kísért esetben a tünetek csökkenését, valamint a krónikus torokgyulladásban és streptococcus(baktérium) okozta mandulagyulladásban szenvedő gyerekek esetében, a betegség lefolyásának javulását és rövidebb időtartamát érték el.


immunrendszerserkentő, citosztatikus (daganatok növekedését gátolja).
A legújabb klinikai vizsgálatok szerint a propolisz rendkívül hatékony a rákkal szemben. A feji-nyaki rákok sugárkezelésénél a propolisz alkalmazása kifejezetten pozitívnak bizonyult a bőr irritációinak kezelésében.


Javallott:


• Vírusos fertőzés, influenza.
• Légcsőhurut, torokgyulladás, nátha, mandulagyulladás, hörghurut.
• Immunrendszer gyengesége.
• Bőrbetegségek: furunkulus, pikkelysömör, foltos vagy teljes kopaszodás, ekcéma, hosszú időn át nem gyógyuló fekélyek és sebek, lefagyások, felfekvések.
• Ízületek és belső szervek gyulladásai.
• A vér mikrocirkulációjának zavarai, a hajszálerek fokozott törékenysége, érelmeszesedés.
• Rosszindulatú daganatok, a nyálkahártya és a bőr sérülése sugárzáskor.
• A belső elválasztású mirigyek működési zavarai.
• A női nemi szervek gyulladásos folyamatai, méhszájseb.
• Gyomor, vese, máj és hasnyálmirigy betegségek.
• Krónikus fáradtság.
- Vírus, baktérium és gombaölő, - használatos például influenza, herpesz és egyes bőrbetegségek ellen; - növeli az erek rugalmasságát; - vérnyomáscsökkentő hatású, valamint - használják még fekélyek, vérkeringési és szívbetegségek kiegészítő kezelésére is, valamint - sebgyógyításra, reumatikus bántalmakra, ízületi, derék -és gerincfájdalmakra.
-Sokan ajánlják impotenciára, más(nem lelki eredetű) szexuális problémákra.
kalciumban, magnéziumban, cinkben, szelénben, vasban és egyéb, összesen közel 30-féle nyomelemben. Több mint két évezrede sikeresen alkalmazzák a gyógyászatban.


Az a legjobb benne, hogy ez egy teljesen természetes anyag, emiatt sokkal hasznosabb, mint a gyógyszerek, mivel nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, tartósítószert, iparilag előállított vegyületet.


Hatásai közül a legfontosabbak a következők:


-vírus, baktérium és gombaölő
-görcsoldó és fájdalomcsillapító
-gyulladásgátló
-vizelethajtó, epehajtó
-vérnyomást csökkentő
-immunrendszert erősítő
-regeneráló, fekélyesedést gátló
-antioxidáns
-citosztatikus /daganatellenes/


A modern biológiai és farmakológiai vizsgálatok szerint a propolisz könnyedén elbánik nem egy baktériummal és vírussal. Semlegesít bizonyos mérgeket, enyhíti a viszketést, jó regeneráló hatással bír. Mikrobaölő tulajdonsága miatt jól használható a fertőző és gyulladásos folyamatok megelőzésére és a különböző bakteriális és gombás bőrbetegségek gyógyítására. Kiválóan csillapítja a fájdalmakat, hatása vetekszik a fájdalomcsillapítókéval.


Hatásosnak bizonyult a fájdalmas menstruációs ciklus tüneteinek enyhítésére, a különböző hüvelyi fertőzések, húgyúti gyulladások gyógyításánál és prosztatagyulladás esetén is.
Eredményesen gyógyítja a gyomorhurutot, a nyombélfekélyt, a vastagbélgyulladást. Hat a belsőelválasztású mirigyekre.

Legsikeresebben talán a felső légúti megbetegedések ellen, meghűlés és influenza, bronchitis, bronchiális asztma valamint idült tüdőgyulladás esetén alkalmazzák. A propolisz egyfajta természetes antibiotikum. A betegek nem válnak immunissá ezzel az antibiotikummal szemben és az allergiás reakciók is nagyon ritkák, amit a szintetikus antibiotikumokról nem lehet elmondani.


A propoliszban található flavonoidok –mint túlsúlyban lévő elemek – nem kevesebb, mint 41 féle gyógyhatással bírnak. Legfontosabb a hajszálérrendszerre, a vérerek törékenységére és áteresztőképességére, a vérkeringésre gyakorolt hatásuk.
A londoni Nemzeti Szív és Tüdő Intézet kimutatta, hogy a flavonoidok a propoliszban képesek jó néhány olyan baktérium elpusztítására is amelyek a modern szintetikus antibiotikumokkal szemben már rezisztenssé váltak. A kutatók szerint a propoliszhoz nem is képesek a baktériumok alkalmazkodni.
Az orvostudomány a propolisz felhasználásával bíztató eredményeket ér el a rákgyógyítás területén is.


Ellenjavallat:


• Méhészeti termékekkel szembeni érzékenység,
• Külső alkalmazáskor kellemetlen szubjektív érzet kísérte vörös foltok, vizenyő keletkezése az alkalmazás helyén. Az allergiás tünetek hamar elmúlnak a kezelés beszüntetését követően.
Tulajdonságok:
• A propolisz kifejezetten jó baktériumölő és gyulladás gátló hatású; fokozza az alkalmazott antibiotikumok hatékonyságát, egyes esetekben pedig sikeresen helyettesíti azokat.
• Fájdalomcsillapító hatású.
• Javítja a vér mikrocirkulációját.
• Ösztönző hatást gyakorol a sejtek regenerálódására.
• Megakadályozza a C-vitamin oxidálódását.
• Erősíti a kötőszövetet, csökkenti az egyes, porc- és sejtközti szövetek felbomlását előidéző enzimek aktivitását.
• Ösztönző hatással több belső elválasztású mirigy, többek között a csecsemőmirigy, a mellékvese és a nemi mirigyek működésére, szabályozza a dülmirigy és a pajzsmirigy működését.
• Tonizáló (erősítő) hatást gyakorol a szervezetre.
• Fokozza az immunrendszer működését.
• Csökkenti a fáradtságot és a fáradékonyságot.


A propolisz nem csodaszer, de a házipatikákban a gyógyszerek mellett a helye.
Jó ha tudod, hogy a propolisz olyan természetes antibiotikum, amellyel szemben a kutatások szerint a betegek nem válnak immunissá, és ritkák az allergiás reakciók. Ráadásul a flavonoidok olyan baktériumok elpusztítására is képesek, amelyekre a modern antibiotikumnak már nincs hatása.


Hogyan használjuk - néhány fontosabb esetben – a propolisz tinktúrát?

: Légúti fertõzéseknél, májgyulladás, torokfájás, meghûlés stb.: 30 csepp 1 dl meleg teában feloldva, naponta többször garganizáljunk vele, majd lenyeljük, vagy mokkacukorra csepegtetve kell azt megenni. Lázas megbetegedéseknél: Napi 30 csepp ( egy mokkás kanálnyi kb. 30 csepp.) Fogfájás, íngyulladás: Tinktúrás vattával ecseteljük a fogínyt vagy fogat. Lehet propolisz tinktúra sprayt is használni. Gyomor- és nyombélfekély: Reggel éhgyomorra 30 csepp tinktúrát 1 dl meleg tejben megisszuk, este vacsora elõtt. Gyomorfájás, hasmenés: 1 dl meleg vízben 30 csepp. Epe, vese, májgyulladás és húgy utak fertõzése: 2x30 csepp meleg teával, naponta. Minden 2. héten szünetet tartunk.

Vastag-bél gyulladásra kiváló, napi 3x30 csepp, citromos teával. Magas vérnyomás: Naponta, lefekvés elõtt 30 csepp a gyógyulásig, idõsebb korban napi 2x30 csepp. Daganatos megbetegedéseknél: Reggel, éhgyomorra 30 csepp, kamilla teával. Klimax bekövetkezésekor: Napi 2x30 csepp. Prosztatagyulladás: 3x30 csepp 1 dl meleg vízben, vagy teában. Idegkimerültségre, egyéb idegpanaszokra igen jó hatással van napi 3x30 csepp pl. teával. Bõrbetegségeknél, fõleg nyított ekcémánál, pikkelysömörnél, külsõ sebeknél égéseknél,
pattanásnál, fekélyeknél, érszûkületnél, felfekvés okozta sebeknél tyúkszemnél, sömörnél stb… a beteg felületet megtisztítjuk, majd naponta többször beecseteljük. (Allergiás tünetek elõfordulhatnak.)

Ajánlott belsõleg is fogyasztani a jobb hatás érdekében pl. napi 2x30 cseppet. A propolisz tinktúra gátolja a rosszindulatú daganatok növekedését. Gyógyítja a rákos képzõdményeket testfelületen. Alkalmazása: Este lemossuk és tinktúrával bekenjük. Ezen kívül reggel és este éhgyomorra 2x1 kávéskanálnyi tinktúrát megiszunk citromos teával. Izületi, reumás gyulladásnál, kar-, kéz-, láb-, gerinctáji fájdalmak, visszérgyulladás, mélyvénás trombózis esetén alkalmazható a propolisz tinktúra bedörzsölve. Ittas embert kijózanít 1 mokkáskanálnyi tinktúra 1 dl hideg vízben. A tinktúra minden olyan problémánál kipróbálható, ahol egyéb természetes gyógyszerek nem értek el hatást, vagy nem kielégítõen. Kedvezõ hatása van cukorbetegeknél is, de õk nem fogyaszthatják mézzel, vagy cukorral, csak teával.


Hosszan tartó betegségeknél, elváltozásoknál vagy esetben, amikor a betegség nem gyógyítható, csak nagymértékben csökkenthetõ a káros folyamat, akkor hosszabb kúra folytatható. Ilyen betegségek pl. ér-elmeszesedés, csontmeszesedés, érszûkület, régóta meglévõ izületi – és reumatikus bántalmak, nehezen gyógyítható daganatos megbetegedések, a szervezet nagymértékû legyöngülése.
Fogyasztás esetén már 4 – 5. napon érezteti kedvezõ hatását. Több esetben azonban csak ennél késõbb,, így fogyasztását tovább kell folytatni. Torokgyulladásnál, külsõ sebeknél stb viszont szinte azonnal hat. Távhatása nagyon jelentõs. A vérrendszer segítségével gyulladást gátol.(pl. agyhártya, vese, máj, egyéb agyi betegségek stb.)


Ellentétben a gyógyszerekkel – a tinktúra folyamatosan hosszabb ideig is szedhetõ, káros mellékhatás nincs (Donadu, 1980.) a szervezetben nem halmozódik fel. Ez tehát azt jelenti, hogy éveken keresztül is szedhetõ egy napi beállított kisebb mennyiséggel.
A tapasztalatok alapján reménytelennek tûnõ esetekben is sokszor meglepõ javulást eredményeznek. A hírlevélben szereplő információk, nem lettek ellenőrizve Kormányzati Egészségügyi szerv által.


Orvosi javaslat az a diagnózis, és/vagy speciális gyógyszer-felhasználási körülmény, amely az egyén állapotával áll kapcsolatban. Ebben a hírlevélben semmilyen formában nem adunk orvosi tanácsot, nem testesítünk meg orvos-beteg kapcsolatot. Javasoljuk, mindig egyeztessen orvosával, ha állapotával kapcsolatban bármilyen kérdése vagy gyanúja merülne fel. Ugyancsak javasoljuk egyeztetni orvosával az itt leírtak Ön általi értelmezését, mielőtt bárminemű új kezelésben részesülne. SOHA NE HAGYJA FIGYELMEN KÍVÜL VAGY KERÜLJE MEG AZ ORVOSI TANÁCSOT, AZ OKBÓL, HOGY BÁRMILYEN INFORMÁCIÓT OLVASOTT EBBEN A HÍRLEVÉLBEN VAGY BÁRMELY A HÍRLEVÉLHEZ KAPCSOLT EGYÉB MÁS OLDALON
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 124
Tegnapi: 91
Heti: 410
Havi: 1 499
Össz.: 937 887

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Propolisz kapszula
DOLGOZZ OTTHON - © 2008 - 2018 - dolgozzotthonnetmunka.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: borsmenta rajz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »