DOLGOZZ OTTHON

MUNKA AZ INTERNETEN KERESZTÜL!

https://www.bediamonds.hu/bnmarika1214/

cordyceps.png

CORDYCEPS


A Cordyceps Kína, Nepál és Tibet hegyvidékeiben honos. Magashegyi növény. Kína és Tibet 3000 m tengerszint feletti régióinak hideg, havas és mocsaras területein tenyészik.

Különféle rovarok lárváinak teteméből nő ki, és a nyári napforduló idején gyűjtik be. Nevének szó szerinti jelentése: „télen rovar, nyáron növény”. Magyar neve: kínai hernyógomba.


Egyéb elnevezések: Cordyceps sinensis, caterpillar fungus, dong chong, xia cao tochukas
Ismerete és használata Kínában 3000 évre tekint vissza. Az egyik leghatásosabb gyógynövénynek tartják az energiaszint és az általános életminőség javítására.

A Cordyceps magában hordozza a túlélés információját, a gombának a teste tápanyagokban gazdag, specifikus biológiailag aktiv komponenseket tartalmaz. Egészséget erősitő, szervezetet tonizálo szerként használják.


A Cordyceps természetes antibiotikum, használható gyulladások ellen. Fékezi a kilökődési folyamatokat szervátültetés után. Az egyik legjobban becsült orvosilag alkalmazott gombafajta.


Akkor került a nyugati kutatók figyelmének középpontjába, mikor kínai sportolók az 1993-ban, Németországban megrendezett Szabadtéri Atlétikai Világbajnokságon kilenc világcsúcsot döntöttek meg.

Mióta Ma edző bevallotta, hogy a kínai atlétikai válogatott rekordokat döntögető futóit ezzel etette, az elit atléták között a legkeresettebb táplálékkiegészítők közé került.


Cordyceps - 1200 éve a kínai nemzeti fitoterápiás gyógyszerészet hagyományos gyógyszere.
A nyers cordyceps leginkább a gyufaszálra hasonlít, és tömbökbe összekötve árulják.

A napon szárított növények azért jók, mert ellenállnak a magasabb hőmérsékletnek is. A Cordyceps kissé olyan ízű, mint az édesgyökér vagy a medvecukor.Szokatlan létformájának köszönhetően hatalmas túlélési képességgel rendelkezik.

Több irodalmi forrásban említik, hogy "biológiai ciklusa egyik részében a Cordyceps növényként létezik, a másik részében rovarként".
Valójában a Cordyceps nem tartozik sem a növényekhez, sem a rovarokhoz.

A biológusok a Földünk élő organizmusait négy kategóriába sorolják: - sejtjeikben kifejlett sejtmaggal nem rendelkezők (kékeszöld vízinövények) - gombák - növények - állatok, ide tartoznak a rovarok és az ember is.


A Cordyceps a gombákhoz tartozik. Nem nemi úton szaporodik, amikor a szaporodás a női és a hímsejt összeolvadásával történik, mint például a növényeknél, hanem egy sejten belül hordozza mindegyik nem jellegét.

Olyan helyeken lakik, ahol megfelelő körülményeket talál a fejlődésének és táplálásának (magas hegyek Kínában és Tibetben 3500 méteres szinten). Nyáron gombaként él, amely amely sötétbarna színű apró fűre emlékeztet. Nehezen lehet észrevenni a virágos réten.

Amikor érnek a spórái, akkor kilövi azokat, és azok megtelepszenek az ott élő "denevérlepke" lárváin, és élősködnek rajta.
Ettől a pillanattól kezdődik a Cordyceps életének második ciklusa. A lárva földbe ássa magát. A gomba micéliuma kezd, benőni a lárva testébe és kiszívja belőle a tápanyagokat.

Végeredményben a gomba teljesen betölti a rovart, és az elpusztul. A spóra elkezd hasonlítani egy baktériumra, amely elfogyasztja a lárva belsejét, de a külső szaruburkát meghagyja saját védelemre. A Cordyceps földben telel át gubó formájában, a lárvaburok megvédi a gomba testét.

Amikor elfogy a lárva tápanyaga, a Cordyceps kénytelen áttérni a magashegyi növények gyökereire.
Kétéves földalatti fejlődése során a Cordyceps tűri a hosszas tápanyag-, hő- és oxigénhiányt.

Tavasszal a lárva légzőnyílás ain keresztül a Cordyceps micéliuma kinő a föld szintje fölé, és a ciklus újra kezdődik. Így magyarázható a Cordyceps kínai elnevezése "Dun csun hszia cao", ami azt jelenti: télen rovar, nyáron fű.

A Cordyceps teste tápanyagokban és magashegyi növényekre jellemző biológiailag aktív komponensekben gazdag.
Ennek a természet csodájának a hatásköre rendkívül széles:


- képes szabályozni a Jin és Jang energiát az emberi testben, és elérni azok viszonylagos egyensúlyát


- nagy adaptogén képességgel rendelkezik - mellékhatások nélküli természetes antibiotikum, sok kórokozóra elnyomó hatással van (staphylococcus, streptococcus, pneumococcus stb.)


- szabályozza immunrendszert, ezzel növeli a szervezetünk ellenálló képességét különböző betegségekkel szemben


- csökkenti az immunrendszer túltengését, genetikai szinten kijavítja annak zavarait olyan autoimmun betegségek esetén, mint a szklerodermia, a vörös bőrfarkas, reumatoid ízületi gyulladások és a reuma, az immunokompetens szervek működésének normalizálásával


– gyulladásgátló hatású, nem gyengébb, mint a nem szteroid hormonok (pl. hydrocortison)


- növeli a szervezet ellenálló képességét az oxigénhiánnyal, méreganyagokkal és nagy fizikai megterhelésekkel szemben, antioxidáns hatású.


- aktívan méregteleníti a szervezetet, többek között eltávolítja a gyógyszermaradványokat


- daganat ellenes hatása van, mivel serkenti a fehérvérsejtek aktivitását és helyreállítja a szintjüket a vérben; enyhíti a sugár- és kemoterápia mellékhatását


- szabályozza a máj, a vese és a tüdő működését


- javítja az anyagcserét az összes szerv szöveteiben


- csökkenti a lipidszintet a vérben, a koleszterin szintet is


- szabályozza a trombocitaszámot a vérben, akadályozza a vérrögök kialakulását és elősegíti az eloszlásukat


- szabályozza a kalcium és foszfor egyensúlyát a vérben


- kis mértékben tágítja a vérereket, ezzel javul a szív és a tüdő vérellátása, javítja más szervek és a szövetek mikrocirkulációját


- fiatalító hatású.


Javítja az energiaszintet és állóképességet:


-a sejtmitokondriumokban (a sejtek energiatermelő „gyára”) növeli az energiatermelést


-növeli a tüdő oxigénfelvevő kapacitását (Azok az állatok,melyek Cordyceps-et kaptak, 50%-al hatékonyabban használták fel az és oxigént, jól tolerálták az alacsonyabb oxigénszintet és az acidózist „ az edzés közben sav
képződik a testben, ami fáradtsághoz és fájdalmakhoz vezethet”, valamint háromszor tovább éltek, mint azok, akik nem kaptak Cordyceps-et.)


-növeli a glükóztermelő enzimek mennyiségét a májban, ami az izmok számára nagyobb mennyiségű elérhető glükózt biztosít ezáltal.


Hogyan működik?


A Cordyceps a teljesítmény növelését az ATP szintjének növelésén keresztül éri el, ami egy, a sejt mitokondriumában található energiamolekula. A vércukorszintet is csökkenti, mivel tartósítja a glikogént a májban, és megnöveli az oxigénfelvételt.

Végül, a májban található glükóztermelő enzimek mennyiségét is növeli, ami több hozzáférhető glükózt biztosít az izmok számára. Az aktív hatóanyagok a cordycepin (deoxyadenosine) és a cordycepic sav (mannitol).


A Cordyceps az oxigénfelvétel hatékonyságának növelésén és az alacsony oxigénszint ill. magas savszint által okozott károsodások elhárításán keresztül is kifejti hatását.

Azok az állatok, melyek Cordyceps-et kaptak, 50%-al hatékonyabban használták fel az oxigént, jól tolerálták az alacsonyabb oxigénszintet és az acidózist (az edzés közben sav képződik a testben, ami fáradtsághoz és fájdalmakhoz vezethet), valamint háromszor tovább éltek, mint azok, akik nem kaptak Cordyceps-et.


Idősebb pácienseken végzett kutatások során a Cordyceps növelte a hidegtűrő képességet, növelte a légzésfunkciót, javította a memóriát és a koncentrációs képességet, valamint a libidót is. Mindezek a hatások a javuló szív-és érrendszeri, valamint légzési funkciókkal függenek össze.

Az ATP fent említett szerepén keresztül az energiaszintet is növelte.


Növekvő vitalitás


Számos kutatás kimutatta, hogy a Cordyceps növeli a vitalitást a vörösvértestek enzimaktivitásának növelésén és a tüdő egészségének és kapacitásának növelésén keresztül.

Ráadásul a jelek szerint megnöveli testünk tűrőképességét a stresszel szemben és segíti testünk legerősebb antioxidánsának, a SOD-nak (szuperoxid dizmutáz enzim) a működését.


Javuló regeneráció és egészséges szív


Mivel erős antioxidánsokat tartalmaz, a Cordyceps javíthatja a szív-és érrendszer működését és elősegítheti az oxigén és a tápanyagok szállítását, valamint az izmok működése során keletkező felesleges anyagok eltávolítását.

A szívverést is stabilizálja, minimalizálva ezzel az aritmiás hibákat. Ezenfelül javítja a vérkeringést és kiegyenlíti a vérnyomást is. És várj… Ez még nem minden! Csökkenti a rossz koleszterin (LDL) és növeli a jó koleszterin (HDL) szintjét – egy kutatás során közel 17%-os csökkenést dokumentáltak!


Erősebb immunrendszer


A Cordyceps ugyancsak erős immunrendszer erősítő hatással is bír, mivel növeli a vértestek termelődését a csontvelőben. Megnöveli az úgynevezett poliszacharidok szintjét, melyek különösen fontosak az immunrendszer javulása szempontjából.

A CO-1 például erős tumorgátló anyag. A Cordyceps a makrofágok működését is javítja, melyek felfalják a káros mikrobákat és rákos sejteket.
Kínában a Cordyceps-et a vesék frissítőjeként tartották számon, melyekről azt gondolták, hogy a szexuális működést, az erőt, izzadást és a hidegtűrést befolyásolják.

Ezért aztán a libidó növelésére, testhőmérséklet befolyásolására és hidegtűrés elősegítésére ajánlották. Kutatások azt mutatták, hogy javítja a vese működését és erősíti az immunrendszert a vesetranszplantáción átesett betegek esetében azzal, hogy a fertőzéseket gátoló T-sejtek szintjét visszaállítja.

Ugyancsak hasznos lehet a máj egészségének szempontjából és a hepatitis elleni védekezésben is segíthet.
A Cordyceps történelmi múltra tekint vissza és a tudomány támogatását is élvezi.

A nyugati emberek közül előbb az élsportolók, majd az olyan, aktív életmódot élők emberek is – az élet minden területéről – felfedezték maguknak, akik nem csupán a teljesítményt, hanem a vitalitásukat és energiaszintjüket is növelni akarták.


Javallatok:


1. Légzőszervek betegségei: hörghurut, tüdőgyulladás, asztma, tüdőtágulat, tuberkolózis stb.


2. Szív és érbetegségek, isémia, szívszoroluás, érelmeszesedés, infarktus.


3. Urogenitális rendszer betegségei: húgyhólyaggyulladás, vesemedence-gyulladás, vesegyulladás, bepisilés, petefészek-, méhkürt-, méhszalag-, hüvelygyulladás.


4. Erőtlenség, túlzott izzadás, derékfájás, pollúció (spontán ejakuláció).


5. Májbetegségek, mint hepatitisz és cirrózis.


6. Vérbetegségek: Verlgof-betegség, fő tünetei: sokszoros bőrbevérzés, nyálkahártya vérzése és másodlagos vérszegénység, leukózis a folyamat stabilizálása céljából, hogy a betegség ne alakuljon át rosszindulatúvá.


7. Autoimmun megbetegedések, mint a reuma.


8. Hipoimmun állapotok, pl. megfázás, influenza stb.


9. Különböző szervek rosszindulatú képződményei, még a kései stádiumban is, kemo- és sugárterápia mellett.


10. A szervezet méregtelenítése különböző helyzetekben, pl. akut vagy krónikus mérgezés, masszív gyógyszerezés, sugárveszélyes lakóhely stb.


11. Szervátültetésnél, immunmodulátorként csökkenti a szerv kilökődésének veszélyét.


12. Korai öregedés, bőrhervadás.


13. Nagy fizikai megterhelések, pl. nehéz sportok.


14. Bármilyen stresszes helyzet.


A Cordyceps szinergistái


A Cordyceps más tonizáló gyógynövényekkel együtt szinergikusan növelheti az energiaszintet, ilyenek pl. a ginseng, az astragalus, a ganoderma, és a lycium.


A modern farmakológia nem teszi lehetővé, hogy Cordyceps-szel fertőzött rovarokból vonják ki a hatóanyagot, ma már ez micélium tenyészetek segítségével történik (rizsen, szójababon kialakított fermentációs kultúrákban).

Így teljesen tiszta termékhez jutnak, ami egyetlen klónból származik csak, így garantált a hatóanyag mennyisége és tisztasága.


Következtetés


A Cordyceps történelmi múltra tekint vissza és a tudomány támogatását is élvezi. A nyugati emberek közül előbb az élsportolók, majd az olyan, aktív életmódot élők is – az élet minden területéről - felfedezték maguknak, akik nem csupán a teljesítményt, hanem a vitalitásukat és energiaszintjüket is növelni akarták.

https://www.bediamonds.hu/bnmarika1214/

Itt megtalálható a termék!

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 128
Tegnapi: 90
Heti: 852
Havi: 1 063
Össz.: 937 451

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Cordyceps
DOLGOZZ OTTHON - © 2008 - 2018 - dolgozzotthonnetmunka.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: borsmenta rajz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »