DOLGOZZ OTTHON

MUNKA AZ INTERNETEN KERESZTÜL!

https://www.bediamonds.hu/bnmarika1214/

ginkgo.png

Ginkgo Biloba


A Ginkgo Biloba kivonata javítja az agy vérellátását és ezért különösen hatásos öntudatzavarok, szédülések, emlékezetzavarok, csökkenő figyelem, valamint a szellemi teljesítőképesség gyengülése esetén.

Emellett javítja a periférikus véredények vérellátását is és serkenti az anyagcserét a végtagokban. A Ginkgo Biloba kivonat ugyanakkor hatásos antioxidáns is, mely a sejteket védi a roncsolódás ellen.

Így szolgálja az egészség megtartását, napi teherbíró-képességet és a jó közérzetet. A ginkgo biloba egy Dél-Kelet-Ázsiában honos és a ginkgoaceae családhoz tartozó fa.

Több mint 200 millió éves nemének utolsó, még élő képviselője - és így ha úgy tetszik, annak élő kövületének is tekinthetjük. A ginkgo kb. 30 m magasságra is megnövő lombhullató fa, törzsének átmérője a 3 métert is elérheti.

Életkora az 1000 évet is meghaladhatja.Nagyszerű látványt nyújt mint dísznövény, mely főként gombákkal, fertőzésekkel és betegségekkel szemben nagyon ellenálló. Mindezt elsősorban az aktív sejtvédő anyagok magas részarányára vezetik vissza.

A "ginkgo" szó a japán gürkyo-ból származik - aminek jelentése ezüst baracknak felel meg. A fa levelei egy barázda által elválasztott két lebenyből állnak, innét a "biloba" elnevezés. A ginkgofa levelének kivonata kétfajta hatóanyagcsoportot tartalmaz: flavonoidokat és terpenoideket.

Ezen élettanilag aktív természetes anyagok keveréke az egész kivonatnak széles hatássprektrumot ad. A flavonoidok szabad gyökök befogóiként hatnak. Ezen funkció által a sejtek membránjai stabilizálódnak és mentesülnek a roncsolódástól.

A terpenek, különösen a ginkgolid B, a "plateletactivating factor" (PAF = védőlemez-aktiváló faktor) hatásos blokkolói. Éppúgy mint a szabad gyökök képződése, a PAF szintén roncsolhatja a véredénymembránokat, ami magas véredényáteresztőképességhez vezet, ez másfelől összefügg az agy vérellátásának zavarával.

A Ginkgo Biloba Extract a membránkárosodások visszaszorítása mellett képesnek tűnik más faktorokat is pozitívan befolyásolni, melyek kisagyi elégtelenségeknél, megváltozott celebrális anyagcserénél, valamint a neurotranszmitterek és azok receptorainak zavarainál lépnek fel.

Így javítja például az idegsejtek közötti jelátvitel minőségét, serkenti az agy energiaellátását, olymódon, hogy az oxigén- és glukozfelvételt és annak hasznosítását segíti és megakadályozza a vér viszkozitásának csökkenésével járó trombocita-felgyülemlést.

A ginkgokészítmények minősége mindenekelött azáltal nyer kifejezést, hogy a készítmény mindkét hatóanyagcsoportot - a flavonoidokat és a terpenoideket - tartalmazza-e. A minőség egyik további jellemzője a kivonatoldat koncentrációja.

A legjobb minőségi osztályba tartozó szer az a ginkgo biloba készítmény, amelyben a kivonat koncentrációja a flavonglikosid esetében 22-27 %-ot és a terpenlaktán esetében pedig 5-7 %-ot képvisel.

Kínában a XI. századból, a Szung-dinasztia idejéből van írásos bizonyíték létezéséről. A császárt ajándékozták meg egy csemetével és azt Kaifengben, a palota kertjében ültették el. Ezután közismertté vált és elterjedt az egész birodalomban.

Eredeti lelőhelyét nem ismerték, legendás származású "szent fának" tisztelték, kolostorok és templomok kertjében szerzetesek gondosan ápolták és ezzel biztosították fennmaradását. Első részletes leírását Li Si-csen (1518-1593) 1596-ban megjelent "Pen Cao Kang Mu" (Gyógyszereskönyv) c. gyűjteményes kötetében találjuk.

Ez a gyógyszerleirás-gyűjtemény az akkori időkig ismert több száz szakmunka és receptgyűjtemény alapján összeállított alapvető mű, mely orvosoknak és gyógyszerészeknek adott útmutatást évszázadokon át.

Az "agy jótevőjének" nevezi, a tüdő hurutos betegségeinek, a gyomor- bélhurut és bélférgesség (filariasis) kezelésére ajánlja. A mai Kínában tabletta és injectio formában sokféle betegség kezelésére használják.

Japánban és Koreában mint Kinából származó növényt a XI. század óta ismerik. Buddhista és taoista templom- és kolostorkertekben ültették és gondozták. A ginkó lassan fejlődik az első évtizedekben, csak 30-40 év után kezd gyors ütemben terebélyesedni.

Ezért nevezik Kínában "kung szun su" nagyapa-unoka fának is. A kifejlett, idős fák elérik a 30-40 méter magasságot, a törzs átmérője 5 méter is lehet. 2000 évnél idősebb példányok is ismeretesek.

A Ginkgo biloba gyógyító hatású anyagai:Gyógyszeripari kutatók az utóbbi két évtizedben következetesen vizsgálják a Ginkgo biloba levél hatóanyagainak vegyi összetételét és hatásának mechanizmusát.

A kutatás jelenlegi állása szerint a Ginkgo biloba hatóanyagai két csoportba oszthatók: 1., Flavonoid, 2., Terpencsoport. Eddig 40 flavonoidglikozidát és 6 terpenszármazékot határoztak meg.


A Flavonoid csoport jelentősebb hatóanyagai: Kaempherol (mono.), Quercetin (di-), Isorhamnetin (triglicosida), Cumarsav (flavonolglicosida).
A terpencsoportba tartozó hatóanyagok közül a Ginkgolid (diterpen) és a Bilobalid (sesquiterpen) a legjelentősebbek.

Ez a két hatóanyag kizárólag a Ginkgo bilobában fordul elő. A Ginkgolid vizsgálatával az utóbbi időben számos kutató foglalkozott: a japán Furakava izolálta ginkó levélből 1932-ben. 1988-ban a Nobel-díjas Corey és munkatársai, a Harward Egyetemen, komplex vizsgálatsorozattal különítették el a Ginkgolid alkotó elemeit, ezeket A, B, C, G, J és M jelzéssel írták le.

A legaktívabb tagja a csoportnak a Ginkgolid B, mely nagyrészben adja a ginkó csoport gyógyító hatását. (A ginkó levélben 0.2% Ginkgolid B hatóanyag van.) A terpencsoportba tartozó sesquiterpen-biflavon kombináció a ginkgetin, isoginkgetin és bilobetin.

A ginkó levél tartalmaz még szerves savakat (ascorbinsav stb.) melyek a kivonat savi vegyhatását és vízben oldhatóságát teszik lehetővé.
A gingko, vagyis magyar nevén a páfrányfenyő számtalan betegség kezelésére szolgál.

Először 1436-ban, a Ming dinasztia idején jegyezték le jótékony hatását. 1505-ben már az agy jótevőjeként, s a hasmenés egyik leghatásosabb ellenszereként tartották számon.

A Gyógyszereskönyv a ginkó kivonatot az étvágygerjesztők, emésztési zavart
javítók, központi idegrendszert serkentők közé sorolja, emellett külsőleg hályog kezelésére is alkalmas. Hogyan hat az emlékezőképességre?

A páfrányfenyő fokozza a végtagok és az agy vérkeringését, s oxigénellátását. Nem csak roboráló szerként, de időskori memóriaproblémák kezelésére is alkalmas. Jótékony hatással lehet a szellemi teljesítőképességre is, így szellemi munkát végzőknek nagy segítséget jelent.

Az érelmeszesedéssel összekapcsolható alvászavarokat szintén képes enyhíteni.
Egy 1991-ben megjelent tanulmány beszámolt róla, hogy különféle keringési rendellenességben szenvedő 303 betegnek az orvosok 12 héten át napi 150 mg ginkgokivonatot adtak.

A vizsgálatsorozat végén megállapították, hogy a ginkgoval kezelt személyek 71 százalékának javult az állapota, jelentősen mérséklődtek korábbi betegségtüneteik (energiahiány, fáradtság, szédülés, fejfájás, csökkent fizikai teljesítőképesség, depresszió, idegesség, az emlékező- és a koncentrálóképesség zavarai).

Európában Amanda McQuade gyógynövénykutató számos vizsgálatot végzett elsősorban időskori elmebajban szenvedő betegeken. Nyolchetes adagolás után állapotukban mérhető javulás következett be, ugyanakkor semmilyen mellékhatás vagy hozzászokás nem volt kimutatható.

Fiatalabb betegeknél egyszeri 600 mg-os dózis sem okozott mellékhatást, viszont jelentős emlékezőképesség-javulást tapasztaltak. A legújabb kutatások szerint az elsárgult, őszi leveleinek kivonata egy olyan vitamint tartalmaz, amely erősíti az érfalakat, és csökkenti a szövetkárosító szabad gyökök képződését, terpénjei pedig gátolják a vérlemezkék összetapadását.

Javítja még az agyműködést és a sejtek energia-háztartását. Külsőleg sebek, szeplők, hályog kezelésére is kiváló. A mai Kínában alkalmazzák a ginkgo kivonatot idült hörghurut, asztma, alacsony szérum koleszterin szint és urológiai megbetegedések eseteiben. Kísérleti laboratóriumi körülmények között a tbc kórokozójának fejlődését gátolja.

Ezért ott a tbc gyógykezelésére is felhasználják.
Olyan agyi tonikként hat, ami különösen az érhálózatra gyakorolt hatása miatt memóriát növel. A Ginkgo biloba segít ellensúlyozni az öregedés hatásait, a szellemi fáradságot, az energia hiányát.

Hatásos öntudatzavarok, szédülések, emlékezetzavarok, csökkenő figyelem, valamint a szellemi teljesítőképesség gyengülése esetén. Javítja a periférikus véredények vérellátását, serkenti az anyagcserét a végtagokban.

A Ginkgo Biloba kivonat ugyanakkor hatásos antioxidáns is, mely a sejteket védi a roncsolódás ellen. Így szolgálja az egészség megtartását, napi teherbíró-képességet és a jó közérzetet.


A ginkgoval kapcsolatos kutatási eredmények közül a legújabbal és talán a legérdekesebbet azimpotencia egyik fajtájának kezelésekor észlelték. Mint a The Journal of Urology (Sikora, Sohn és Deutz) beszámolt róla, a pénisz artériás vérellátásának gyengesége miatt potenciazavarral küzdő embereknél 6 hónapon át napi 60 mg ginkgokivonatot adtak.

A kezelés végén a betegek 50 százaléka ismét képessé vált az erekcióra, és a többiek 45 százalékánál is valamelyes javulás történt a pénisz artériás vérellátásában.
Hogyan hat a szervezetre? A mai orvostudományban előtérbe kerültek a szintetikus készítmények, melyek ugyan gyorsabban hatnak, mint természetes társaik, azonban számtalan mellékhatással rendelkeznek.

Azt már ne is említsük, hogy a nyugati orvostudomány gyógyszerei legtöbb esetben nem alkalmazhatók hosszabb időn át, de legalábbis számolni kell káros mellékhatásaikkal. A ginkgo, mint sok más táplálék kiegészítő teljes egészében természetes, mellékhatásai nem ismeretesek.

Levele számtalan káros folyamatot képes megállítani, többek között trombózis, érelmeszesedés megelőzésére is alkalmas.
Összefoglalás A nyugati világban évszázadokon keresztül csak a ginkó sokmillió éves megkövesedett maradványai voltak ismertek.

A XVII. század végén váltak ismertté élő egyedei, melyeket díszfának, szent fának tartottak Kelet-Ázsiában. Itt magját étkezésre, leveleit tapasztalati alapon gyógyításra hasznosították. A modern gyógyszerkutatás tisztázta a ginkóban rejlő hatóanyagokat.

Tudományosan megalapozott vizsgálatokkal bizonyította az egyes betegségekkel elérhető gyógyászati eredményeket az általános és homoeopathiás gyógyításban. Ma már a ginkót kiterjedt ültetvényeken tenyésztik. Leveleit mint gyógyszeralapanyagot, magját étkezési célokra hasznosítják.

https://www.bediamonds.hu/bnmarika1214/

Itt található a termék!


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 139
Tegnapi: 90
Heti: 863
Havi: 1 074
Össz.: 937 462

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Ginkgo Biloba
DOLGOZZ OTTHON - © 2008 - 2018 - dolgozzotthonnetmunka.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: borsmenta rajz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »