DOLGOZZ OTTHON

MUNKA AZ INTERNETEN KERESZTÜL!

 

kinai_piramisok.jpg

Kína, a piramisok hazája?!

Ha piramisról hallunk, elsőre mindenkinek Egyiptom jut eszébe. Pedig a Kr. e. IV. évezredtől Peru XVI. századi spanyol meghódításáig az emberiség számos piramist épített. A 4500 évet (sőt, talán jóval többet) magába foglaló időszak alatt szinte nem volt olyan kor, hogy a világ valamely pontján ne fáradoztak volna a geometrikus formájú hatalmas építmények létrehozásán.

Vajon időben és térben egymástól ennyire távol eső kultúrák, amilyenek például az ókori egyiptomi, a korai buddhista, a maja, az inka, a tolték és az azték, a brit-szigeteki kelta, a mississippi indián hogyan juthattak el ugyanahhoz a formához? Bátran kimondható: kizárt a véletlen egybeesés. A korai civilizációk között jóval magasabb fokú kapcsolat állt fenn, mint azt korábban gondoltuk volna.

Mára kiderült, hogy piramisban nem Egyiptom, hanem Kína az igazi nagyhatalom. Több mint 100 piramis található egy száz km-es körzetben Xian városa körül, mely város az agyagharcosoknak köszönheti hírnevét.

A kínai piramisokról először két ausztrál kereskedő számolt be, akik 1912-ben jártak arrafelé. A rengeteg mesterséges domb felkeltette kíváncsiságukat és a helyi buddhista szerzetestől kérdezősködtek felőlük. Egy öreg paptól megtudták, hogy az építmények sírhelyek, de hogy mikor és kinek épültek, azt senki nem tudta. A kolostor legősibb, ötezeréves feljegyzéseiben is csak annyi szerepel, hogy a - kínaiul lingnek nevezett halmok nagyon régiek. A kereskedők azt is megtudták, hogy a piramisok abból a korból származnak, amikor a „régi” császárok uralták Kínát. Ezek az uralkodók nem földi eredetűek, hanem a menny fiainak leszármazottai. Azoké, akik üvöltő, tüzes fémsárkányokon érkeztek erre a bolygóra ...

A piramisok következő említése több mint egy évszázaddal későbbi: 1945-ben James Gaussman, az amerikai légierő pilótája gépével Indiából Csungkingba tartva átrepült a terület fölött és légifelvételeket készített, melyeken több piramis is látható.

 

A hatvanas években szintén amerikaiak fotózták le az építményeket - ezúttal a világűrből. Az egyik éppen Kína fölött repülő Apollo űrhajó fedélzetéről egy asztronauta kilenc szokatlan felszíni képződményt vett észre. Amikor a képeket előhívták és kinagyították, kiderült, hogy amit az űrhajós látott, az kilenc hatalmas, legyező alakban elrendezett piramis. Mindez Xiantól délnyugatra, a Tabai-Shan hegységben található.

Napjainkban egy német kutató, Hartwig Hausdorf foglalkozott legtöbbet a témával: többször járt a helyszínen, beszélt kínai kutatókkal, és felvételeket készített e rejtélyes alkotásokról. Hausdorfnak nem volt könnyű dolga. A kínai hatóságok ugyanis ismeretlen okokból titkolni igyekeznek a piramisok létét. Több mesterséges hegyet beültettek fenyőfával, hogy természetes alakulatnak látszódjék. (A titkolódzás egyik magyarázata lehet, hogy a környéken van a kínaiak egyik űrközpontja is.) Amikor Hausdorf a kínai akadémia illetékeseinek megmutatta Gaussman fotóit, csak néhány piramis létezését ismerték el. A német kutató azonban kitartó volt, aminek meg is lett az eredménye: mára már több mint 100 piramist találtak egy nagyjából 2000 négyzetkilométeres területen.

A piramisok építőanyaga agyag és föld, mely az építésük óta eltelt hosszú évezredek alatt majdnem kőkeménységű lett. Kőből csupán egy piramis épült Shandongban és az is csupán 20 méter magas.

A piramisokat megrongálta az erózió és a mezőgazdasági termelés is hagyott rajtuk nyomokat. Legtöbbnek a teteje lapos – néhánynak templomot építettek a csúcsára.

A földhalmok magassága általában 25 és 100 méter között van. Ám van közöttük olyan, melynek magassága meghaladja a 300 métert is. Ez az ún. Nagy Fehér Piramis, mely Xiantól 50 km-re délnyugatra található. Az építmény formáját tekintve hasonlít a teotihuacani nappiramishoz, magassága viszont ötször akkora, még a híres Kheopsz-piramisét és kétszer meghaladja.

Építőik gondosan tájolták a piramisokat. Az egyik újonnan felfedezett építmény szinte pontosan Kína földrajzi középpontjában helyezkedik el. Ezt és a többi mesterséges hegyet is a csillagok és égtájak szerint építették.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 115
Tegnapi: 91
Heti: 401
Havi: 1 490
Össz.: 937 878

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Kínai piramisok
DOLGOZZ OTTHON - © 2008 - 2018 - dolgozzotthonnetmunka.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: borsmenta rajz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »