DOLGOZZ OTTHON

MUNKA AZ INTERNETEN KERESZTÜL!

http://bnmarika1214.vitawell.hu/

Itt található a termék,ha nem működik a link másold a böngésződbe!


WELLcoffee
WELLcoffee Organikus instant kávé Ganoderma Lucidum kivonattal
Egészséges élvezet

Finom kávé, amit magas vérnyomásban szenvedők is fogyaszthatnak.
Wellcoffee a tradicionális Kínai orvoslás egyik nélkülözhetetlen elemét, a 100%-ban biotermesztésből származó ganoderma gomba kivonatát tartalmazza.

Lefekvés előtt fogyasztva relaxáló hatása révén elősegíti a nyugodt, pihentető alvást, hogy reggel energiától, életerőtől duzzadva ébredhessen.

Koleszterinszint csökkentő, gyulladásgátló és májvédő hatású, javítja a szervezetének betegségekkel szembeni ellenálló-képességét, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy egészséges, hosszú életet élhessen.

Ez az úgynevezett „első gyógyszer”, mely még hosszútávon történő fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást.

Váljék egészségére!

 

Leírás:

A WELLcoffee instant kávé, méltányos kereskedelemből (Fair Trade) származó első osztályú biotermesztésű instant kávét és 100%-ban biotermesztésű ganoderma kivonatot tartalmaz, amely ízében és a szervezetre gyakorolt pozitív élettani hatásaiban is kiváló.

A WELLcoffee mentes a koffein negatív hatásaitól. Nem emeli a vérnyomást, ezért magasvérnyomás betegségben szenvedő betegek is fogyaszthatják. Akár lefekvés előtt is nyugodtan megiható, mert relaxáló hatása révén elősegíti a nyugodt alvást. Egészséges hatását a ganoderma gombakivonatnak köszönheti. Koleszterinszint-csökkentõ, gyulladásgátló és májvédõ hatású, javítja a szervezet betegségekkel szembeni ellenálló-képességét, fokozza a szervezet öngyógyító képességét, segít abban, hogy megõrizzük egészségünket és hosszú életet élhessünk.

Előnyök:

 • szív-, és érrendszeri megbetegedések megelőzése
 • krónikus hörghurut, és asztma kiegészítő kezelése
 • koleszterinszint csökkentése
 • gyulladások csökkentése
 • a szervezet immunreakcióinak felerősítése (antitumor hatás, oxidatív stressz okozta káros folyamatok gátlása)
 • álmatlanság, alvászavarok enyhítése

A Ganoderma lucidum a hagyományos kínai orvoslás nélkülözhetetlen eleme. Hatóanyagai között szterolok, enzimek, polipeptidek, vízben oldható és oldhatatlan poliszacharidok vannak.

Koleszterinszint-csökkentõ, gyulladásgátló és májvédõ hatásáért lanosztán típusú triterpénjei, a ganoderánsavak felelõsek.

A rákellenes hatást elsõsorban azok a 20–500 ezres mólsúlyú, 1,3 és 1,6 kötésû, béta-D-glukánokból álló gomba poliszacharidok idézik elõ, amelyek a szervezet immunreakcióit erõsítik. Hatásukra nõ a T-limfociták és a T-helper (segítõ) sejtek száma, valamint az interferontermelés. Az immunstimulánsok hatására a szervezet hatásosan pusztítja a vírusokat és a rákos sejteket. A nagygombák immunstimuláns poliszacharidjaival újabban igen biztató eredményeket értek el a HIV-pozitív betegek körében. A gomba hatóanyagokkal való kezelés késlelteti vagy megakadályozza az AIDS kifejlõdését, és a már kialakult szindróma esetében is javulást eredményez.

Ajánlott alkalmazás:

Felnőttek számára ajánlott napi adag 2x1 tasak

Elkészítési javaslat: A zacskó tartalmát öntse egy csészébe, adjon hozzá forró vizet és keverje össze, ízlése szerint ízesítse.

Tárolás: Szobahőmérsékleten, fénytől, nedvességtől védve tartandó.

 

Figyelem!

Coffeint tartalmaz!
Az ajánlott napi adagot ne lépje túl!
Gyermekek elől elzárva tartandó!
Hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
Várandós és szoptató kismamáknak, szívbetegségben –és nem kezelt magasvérnyomás betegségben szenvedőknek a termék fogyasztása előtt szakorvosi konzultáció javasolt.
Minőségét megőrzi: A gyártástól számított 2 évig

 

Összetevők:

Kiváló minőségű ECOCERT által tanúsított (D-HH-024-0213-CD) Bio (organikus) Instant kávé, Ganoderma Lucidum gomba kivonat, Poliszacharid

 

Tápanyag tartalom

 

100 g termékben

2,7 g termékben

Energia

359 cal

9,7 cal

Szénhidrát

79 g

2,14 g

Fehérje

16 g

0,43 g

Zsír

2,9 g

0,08 g


Érdekességek:

Az orvoslásban már kb. 4000 éve használják, és az antik Kínában még a ginseng-től is értékesebbnek tartották. Kiemelkedő minõségű gyógynövényként tekintenek a Ganordemára olyannyira, hogy a császárok eledelének nevezték, mivel akkoriban nagyon ritka helyeken lehetett megtalálni, ezért csak a császárok fogyaszthattak belöle. Szinte minden, amit akkor hatásairól írtak a mai modern tudományos tanulmányok során bizonyítva és igazolva lett.

Lehetővé teszi, hogy belső szerveink rendeltetésszerűen működjenek, javítja a gyenge fizikai állapotot és erősíti az immunrendszert. Ebbõl a nálunk is élõ, de a mérsékelt övben mindenütt elterjedt gombából Kínában gyógyító "gombateát" fõznek. A Távol-Keleten ennek az Európában még alig hasznosított fajnak a gyógyászati célra történõ mesterséges termesztésével is foglalkoznak.

Feltétlen említést érdemel, hogy Japánban a poliszacharidok egyik hatóanyaga regisztrált, hivatalosan alkalmazott tumor-ellenes gyógyszer. Mivel a Ganoderma lucidum nevű gomba por fogyasztása pl. tea, vagy kávé formájában tartalmazza ezt a hatóanyagot, ezért használata hasznos lehet a daganatban szenvedők gyógyulásának elősegítésében és életminőségük javításában.

Ez az úgynevezett „elsõ gyógyszer”, mely még hosszútávon történõ fogyasztás esetén sem okoz semmilyen mellékhatást.

http://bnmarika1214.vitawell.hu/

Itt található a termék,ha nem működik a link másold a böngésződbe!


WELLcoffee


 

Ganoderma lucidum-(Pecsétviasz lakkostapló, reishi)


Leírás, előfordulás

A hazánkban pecsétviasz lakkostapló (=pecsétviaszgomba), Japánban reishi, Kínában lingzhi néven ismert gomba Japánban az egyik leghíresebb gyógygomba. A lakkostaplófélék családjába (Ganodermaceae) tartozó pecsétviaszgomba egyike a legszebb gombáinknak, mellyel a föld szinte bármely részén találkozhatunk. Gyakori előfordulású gomba az Amazonas vidékétől Észak-Amerikáig, illetve Ázsia nagy részén (pl. Japánban és Kínában),azt viszont érdemes megjegyezni, hogy sokkal kevésbé gyakori a mérsékelt égövi területeken, mint a szubtrópusin. A többi taplógombától eltérően gyökérélősködő, föld alatti fadarabokon és korhadt fatönkön élő pecsétviaszgomba a mélyből tör fel a talaj felszínére és ezért hosszú tönkje van. Ahol egyszer már előfordult, ott az őszi időszakban minden évben újból megjelenik. Nálunk nyártól őszig gyakori az erdők talaján. Kalapját a tönkkel együtt vastag, lakkszerű réteg borítja. A talajon fejlődő példányok tönkje akár 25 cm hosszúra is megnőhet és nem középpontosan illeszkedik a kalaphoz. Ha a termőtest fán alakul ki, oldalhelyzetben, akkor többnyire nagyon rövid tönkű A termőtestet kemény, fényes, lakkszerű kéreg borítja be, melynek színe élénk vörösesbarna, s emiatt ez a gomba egyáltalán nem látszik élőnek. A csöves rész nem réteges, pórusai fehérek. A kalap szélessége 5-30, vastagsága 1-3 cm.. Kínában a nálunk is honos deres lakkostaplóval (=lapos pecsétviaszgomba - Ganodermaapplanatum [Pers. Ex Gray]Pat.) együtt széles körben elterjedt faj, főként az óceánparti területeken, fatönkökön és kidőlt, korhadó tölgyfákon és más széles levelű fákon, valamint korhadó fenyőféléken, különösen a Tsugha chinensis (Franch.) Pritz nevű fajon élösködik. A lakkostapló mellett a reishi helyettesítésére használt fajok a Ganoderma capense (Lloyd)Teng., a Ganoderma lobatum (Schw.) Atk. és a Ganoderma japonicum (Fr.) Lloyd. (syn.:Ganoderma sinense Zhao). A ,,ling zhi micélium biomassza” fermentációs előállítására a G. lucidum, G. japonicum, G. capense és a G. applanatum fajokat egyaránt felhasználják.

 

Története, hagyományos alkalmazásai

Kínában mintegy 4000 év óta ismerik és használják a népi gyógyászatban a ling zhi gombát (jelentései: halhatatlanság növénye és isteni gyógyfű). A gombáról fennmarad első írásos emlékek mintegy 2000 évre nyúlnak vissza, ekkortájt a legjobb hatású gyógynövények közt tartották számon. A régi forrásokban található feljegyzések szerint hatékony ellenszere volt a süketségnek, kedvező hatással volt az ízületekre, nyugtatta az idegeket, jótékony hatással volt az életenergiára, erősítette az inakat és a csontokat. Legismertebb használatai közt említhető az általános gyengeség kezelése, a köhögés, az asztma, az álmatlanság és az emésztési zavarok. Egyike volt a legismertebb tonizáló szereknek. Kr. e. 3. században Kínában az életelixiíek egyik alkotórésze volt, amelyet chih néven illettek. Kr.e. 109-ben a császári palota ábrázolásain tűnik fel a gomba. Az ezredik év tájékán pedig császári rendelet írta elő, hogy az udvarnak minden pecsétviaszgombát be kellszolgáltatni, és ezt követően évszázadokon keresztül fontos ,,tápláléka” volt a császároknak,valamint a kínai irodalom klasszikusainak. A korai felhasználások oly sokrétűek, hogy azokat nehéz összefoglalni. Fontosabbak a krónikus sárgaság, a vesegyulladás, a magas vérnyomás és az ízületi gyulladás, az álmatlanság, a bronchitis, az asztma és a gyomorbántalmak. Egy 1578-as feljegyzés szerint testsúlycsökkentő és életerőt növelő hatása is van.

A hagyományos kínai orvoslás képviselői ma is az egyik leghatékonyabb erősítőnek tekintik a pecsétviaszgombát, fogyasztását rákos betegeknek is gyakran ajánlják. Annak ellenére, hogy az ókori Kínában 6 féle ling zhi gomba volt ismeretes, napjainkban csak két fajnak elterjedtebb a használata, a G. lucidumnak és a G. japonicumnak. Japánban évszázadok óta rákellenes hatású anyagnak tartják a pecsétviaszgombát, de sok kísérleti adat van Kínából és Koreából is.

 

Felhasznált része(i)

A termőtest és a micélium. A régebbi időkben a reishi gombát csak vadon élő állományokból lehetett beszerezni és emiatt meglehetően drága volt. Az utóbbi 20 évben kidolgozott modern termesztési technológiáknak köszönhetően termesztése ma már gazdaságos és így a gomba bárki számára elérhető.

 

Fontosabb összetevői, hatóanyagai

A pecsétviaszgomba (reishi, ling zhi) különböző vadon gyűjtött és termesztett állományaiból származó termőtestének, spóráinak és micélium biomasszájának hatóanyagai közt találhatók szterolok (pl. ergoszterol, b-szitoszterol), különböző enzimek (lizozim, sav proteáz, celluláz, amiláz), polipeptidek, aminosavak, cukrok, zsírsavak, lanosztán típusú triterpének (pl. ganodersav A-Z, lucidénsav A-G, lucidon A-C, ganoderiol A-H, ganoderol A-B és egyéb származékok); különböző molekulasúlyú poliszacharidok (pl. β-D-glükán,

vízoldékony arabinoxilo-glükán, vízoldékony heteroglükánok, ganoderán A és B), valamint ásványi anyagok (kalcium, magnézium, nátrium, mangán, vas stb.). A pecsétviaszgomba termőtestéből, illetve micélium biomasszájából ezidáig mintegy 100-féle poliszacharidot és 120-féle triterpenoid vegyületet izoláltak.

 

Gyógyhatások (farmakológiai- és klinikai vizsgálatok)

A pecsétviaszgombával, illetve kivonataival végzett állat- és humán kísérletek adatai szerint a legfontosabb hatások az alábbiakban foglalhatók össze:

 1. központi hatások (nyugtató, fájdalomcsillapító és antikonvulzív); ami az adenozinnak tulajdonítható;
 2.  szív- és érrendszeri hatások (vérátfolyás elősegítő, valamint hipo- és hipertenzív) – a vérnyomáscsökkentő hatások egyes triterpéneknek köszönhetőek, például a ganoderol A és B-nek, illetve több féle ganodersavnak, a legaktívabb a ganodersav F; antiallergén, antihisztamin a ganodersav C és D-nek köszönhetően;
 3. vércukorszint csökkentő (ganoderán A és B-nek köszönhetően);
 4. tumorellenes és citotoxikus egyes, kísérletesen kiváltott tumorokkal szemben (szarkóma 180, májsejt) - a hatásért felelős anyagok egyes poliszacharidok és triterpének (pl. GL-1, ganoderán A és B, ganodersav T és Z); vérlemezkék összecsapzódását gátló - a hatásért az adenozin a felelős;
 5. vérzsírszint,koleszterinszint és koleszterin képződést gátló hatások - e hatásokért főként a ganodersavszármazékok a felelősek;
 6. szabadgyöksöprő;
 7. immunmoduláns
 8. egyéb hatások(gyulladáscsökkentő, simaizom relaxáns, értágító stb.).

 

Alkalmazási területek

A pecsétviaszgomba és a különböző részeinek felhasználásával előállított készítmények alkalmazásának néhány fontos lehetőségeként említhető meg az immunrendszer általános folyamatainak stimulálása, egyes rákos megbetegedésekkel (pl. emlő-, bél-, máj-, tüdő-, prosztata rák, leukémia) szembeni védelem (megelőzés) és a sugárkezelések immunrendszert károsító hatásainak mérséklése, szív- és érrendszeri panaszok (pl. a vér

kórosan magas koleszterinszintje, magas vérnyomás, érelmeszesedés, szív ritmuszavarai) megelőzése és kezelése, különféle gyulladásos folyamatok (pl. hörgő-, kötőhártya-, máj-, vesemedence-, ekcémás bőrgyulladás, reumás eredetű gyulladásos folyamatok, allergiás folyamatok) mérséklése, valamint a fájdalomérzet és a túlzott mértékű stressz csökkentése.

 

Felhasznált drogformák, készítmények

A pecsétviaszgomba nyers és szárított termőteste (termesztett vagy vadon gyűjtött) mellett a gomba termőtestéből, illetve micéliumából előállított, pl. 25% ergoszterol és 10% poliszacharid tartalomra standardizált porokat, valamint a 12,5% poliszacharid és 4% ganodersavban kifejezett triterpén-tartalomra standardizált kivonatokat is használják. A gombát, illetve annak részeit más drogokkal kombináltan is alkalmazzák. A szárított gombapor mellett gyakrabban előforduló gyógyszerformák a kapszula, a tabletta és a szirup.

 

Ajánlott napi adagok

A pecsétviaszgombát sokféle formában használják fel, például teának elkészítve, levesbe téve vagy mézben elkeverve, de ajánlják fogyasztását tabletta, kapszula vagy tinktúra formájában is. A gyári készítmények esetében az ajánlott napi adagok meghatározásánál a betegség megelőzési és kezelési célok mellett azt veszik alapul, hogy az adott termék termőtestből vagy micéliumból készült, illetve azt, hogy mely hatóanyagokra történt a standardizálás. Az általánosan elfogadott adag 1,5-9,0 gramm száraz drogpor, ami körülbelül 100-600 mg kivonattal egyenértékű. A 10:1 arányú (10 rész oldószer és 1 rész gomba) koncentrált, 10% poliszacharid és 4% triterpén tartalomra standardizált kivonatból a megelőzésre ajánlott adag 150-350 mg, ami 1500-3000 mg nem koncentrált és nem standardizált kivonatnak felel meg. A terápiás adag ugyanebből a készítményből 750, ill. 7500 mg. Súlyos esetekben, például daganatos megbetegedéseknél az ajánlott napi adag 2,000-10,000 mg (200-1,000 mg 10:1 arányú koncentrált, standardizált kivonat) is lehet, ennek eldöntése azonban a szakorvos feladata.

 

Megjegyzések

A C-vitamin fokozhatja a resihi gomba béta-glükánjának biológia értékesíthetőségétForrás: Babulka Péter- A XXI. század gyógyítói: a gombák

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 154
Heti: 120
Havi: 1 209
Össz.: 937 597

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Wellcoffee
DOLGOZZ OTTHON - © 2008 - 2018 - dolgozzotthonnetmunka.hupont.hu

A HuPont.hu weblap készítés gyerekjáték! Itt weblapok előképzettség nélkül is készíthetőek: Weblap készítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: borsmenta rajz - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »